Jdi na obsah Jdi na menu
 

Píše se o Nás

   Článek z Hlásky Opava 

V rodeocrossu startuje i tým z Malých Hostic

Rodeocross je automobilový sport, který se  jezdí na uzavřené trati s nezpevněným povrchem. Tento druh sportu nevyžaduje žádnou licenci, tudíž je určen pro každého bez ohledu na věk. Pořizovací cena ,,závoďaků'' je téměř nulová. Poté už záleží na závodníkovi, kolik času a financí do svého koníčku investuje. V roce 2011 vznikl v Malých Hoštičích Rodeocross team, skládající se z  10 členů, který hned v prvním roce svého působení získal na závodech dvě 3.místa. Loni měl team velmi úspěšnou sezónu, když dvakrát zvítězil, dvakrád získal stříbro a jednou bronz. Nyní se kluci připravují na letošní sezónu. První závod se pojede 27. Dubna v 10 hodin v Nových Lublicích.

 

      Članek z Malohoštického  zpravodaje 

Nový fenomén v Malých Hošticích je rodeocross    

Náš team se skládá z 10 členů. Jezdím se škodou favorit s poznávacím startovním číslem 6 a obsahu do 14000 cm3.

Rodeocross je automobilový sport, který se jezdí na uzavřené trati s nezpevněným povrchem. Tento druh sportu nevyžaduje žádnou licenci, tudíž je určen pro každého bez ohledu na věk. Pořizovací cena „závoďáku“ je téměř nulová. Poté už záleží na dotyčném kolik času a financí investuje. Povinností v autě je ochranný rám, bezpečností pásy a přilba. 

 

Teď něco o našich úspěších… 

 

Rok 2011

Jako team jezdíme od r.2011. V první sezóně 2011 jsme se zúčastnili pár závodů, abychom nasbírali cenné zkušenosti. Ne nadarmo se říká „Trpělivost přináší růže”. I my se po prvních nezdarech dočkali ocenění.

Jako team se do Hoštic dovezlo 2x 3.místo. K těmto úspěchům se přidalo i celkové 3.místo za celou sezónu 2011. Což pro nás jako nováčky byl velký úspěch!  

Rok 2012

Po zimní přestávce a úpravách na autě se rozběhla další sezóna. Z počátku se nám nedařilo jak jsme si naplánovali. Za nedlouho se slavily první úspěchy této sezóny 2012, což bylo 1x 3.místo, 2x 2. místo a taktéž 2x 1. místo. Tudíž nás štěstí v sezoně 2012 neopustili. V celkovém pořadí sezóny 2012 se náš team umístil na krásném a pozlaceném 1.místě.  

Rok 2013

V tuto dobu se už připravujeme na sezónu 2013. První závod se pojede 27. dubna v 10 hodin v Nových Lublicích

Rok 2014

Od začátku ledna tudíž od 9. ledna pracujeme pomalu na opravě našeho auta. Všechny opravy a maličkosti se opravuji a určitě budou i nějaké menší či větší změny. První závod zatím není určen. Kalendář závodu 2014 ještě není určen!